PDFPrintenE-mailadres
« TERUG

Cuvée In Memory Brut


De cuvée In Memory is een eerbetoon aan de vier generaties van de familie Virey, wijnbouwers van vader op zoon, die hebben gekozen voor een begeleide cultuur van hun wijngaarden en een milieuvriendelijke wijnbouw, met een uitzonderlijk respect voor de natuur.
De cuvée In Memory is uitzonderlijk, elegant en verrukkelijk. Die cuvée is een assemblage van verscheidene wijnoogsten, 70% pinot noir en 30% chardonnay.De cuvée In Memory zal u verleiden met zijn harmonieuze delicatesse en subtile aroma’s.
De vinificatie gebeurt in de pure champenoise traditie, in thermogereguleerd inox cuverie en gedeeltelijk afgebroken malolactische fermentatie.
De cuvée In Memory rijpt ruim 4 jaar in de kelders. Na het ontgisten krijgt de cuvée In Memory Brut een dosering van 5 g/l en rust minimaal 3 maanden in de wijnkelder. De cuvée In Memory heeft een heldere lichtgeel gouden kleur met zilveren reflecties, geanimeerd door fijne belletjes die een delicate kraag vormen. De eerste neus is mineraal, met aroma’s van zoethout, cassis en rode appel. De neus evolueert dan naar fruitige nuances van abrikozen en kersen tot noten van zoete specerijen.

De zachte en frisse aanzet leidt tot een aangename spanning in de mond en een fruitige, langdurige afdronk.  


39,00 €