G-golf competitie

Capa4You G-golf Trofee

In 2022 organiseert Golf Vlaanderen samen met haar nieuwe partner Capa4You en de deelnemende clubs de “Capa4You G-golf Trofee”.

Deze nieuwe Trofee zal bestaan uit 9 inclusieve clubwedstrijden waarbij de G-golfers in de flight spelen met de leden van de club. Op die manier kan een breed publiek kennismaken met G-golf en hopen we dat de club deze formule oppikt en in de toekomst zal toepassen in meerdere wedstrijden.

De spelers spelen individueel Single Stableford. Zowel voor de clubleden als voor de G-golfers is er een dagprijs. De resultaten van de G-golfers worden omgezet in punten voor de ranking van de Trofee.

De laatste wedstrijd op 18 september te Millennium Golf wordt een finaledag waarbij tevens het Kampioenschap van Vlaanderen G-golf zal gespeeld worden.

Golf Vlaanderen bedankt Catherine en Patrick van Capa4You voor hun inzet en ondersteuning en kijkt mee uit naar de realisatie van de “Capa4You G-golf Trofee” in 2022!

Het reglement alsook inschrijven kan je hier binnenkort terugvinden.

Kampioenschap van Vlaanderen G-golf

Ondanks de Corona-crisis is het Kampioenschap van Vlaanderen G-golf tot ons genoegen de voorbije jaren steeds kunnen doorgaan en zijn we in 2022 reeds toe aan de 4e editie!

Met de komst van de nieuwe Capa4You G-golf Trofee maakt het Kampioenschap niet langer deel uit van het GV Amateur Championship, maar wordt deze gekoppeld aan de finalewedstrijd van de Trofee.

Dat belooft een uitgebreide prijzentafel te worden… met naast de uitreiking van de Trofee, ook een bekroning van de beste G-golfer van Vlaanderen!

Plaats van afspraak: zondag 18 september 2022 te Millennium Golf.

European Team Championship for Golfers with Disability

Of kortweg… het EK Teams voor G-golfers. Deze wedstrijd vindt voor het eerst plaats op Belgische bodem – meer bepaald van 9 tot 11 juni in Koksijde Golf ter Hille – en wordt ongetwijfeld één van de hoogtepunten van het jaar!

De organisatie van dit EK is in handen van onze collega’s bij de Koninklijke Belgische Golf Federatie in samenwerking met de club en de EDGA.

Samen met de AFGolf en de KBGF zet Golf Vlaanderen alles op alles om 2 sterke teams te kunnen afvaardigen naar dit EK. Vanuit de regionale trainingen G-golf aan Waalse en Vlaamse zijde werd een preselectie gemaakt van 13 spelers waaruit later nog eens 8 spelers gekozen worden voor het Belgian Team.

Wij wensen de hele ploeg alvast veel succes en nodigen iedereen uit om in Koksijde te komen supporteren!

EDGA

Het competitie aanbod voor golfers met een beperking wordt georganiseerd door de EDGA (European Disabled Golf Association).

Sinds enkele jaren is de KBGF (Koninklijke Belgische Golf Federatie) lid van de EDGA, waardoor je als Belgische G-golfer in aanmerking komt voor een Access pas of een WR4GD pas. Deze pas geeft recht op deelname (mits aan aanvullende wedstrijdvoorwaarden wordt voldaan) aan de wedstrijden die vermeld staan op de EDGA-kalender.

Afhankelijk van de aard van de beperking en hoe deze invloed heeft op je golfspel, krijg je een classificatie volgens de ‘definitions of impairments’. Dat kan een fysieke, visuele of mentale beperking zijn, onderverdeeld in verschillende categorieën.

De EDGA is het belangrijkste orgaan voor de promotie, ontwikkeling en organisatie van golf voor personen met een fysieke beperking. De EDGA organiseert heel wat internationale tornooien en houdt jaarlijks een EK, individueel en/of voor landenteams. Er wordt ook een ranking bijgehouden op basis van de resultaten in een 40-tal tornooien. Op deze WR4GD-ranking behaalde Adem Wahbi, de beste Belgische G-golfer, in 2019 een mooie 5e plaats.

EDGAgolf.com

Golf Paralympisch?

Momenteel is golf niet opgenomen op de sporttakkenlijst van de Paralympische Spelen. Vanuit de International Golf Federation werkt men volop aan de applicatie voor de Paralympics van 2024 in Parijs, maar ook daar wordt golf voorlopig niet erkend.

 

 

Wat is G-golf ?

Lees meer

G-golf aanbod

Lees meer

G-golf competitie

Lees meer

Regionale trainingen G-golf

Lees meer