MOBICART

Comfortabel blijven golfen

Zelfs met een beperking als gevolg van een operatie, je leeftijd of een fysieke handicap kan je golf blijven spelen. Een Mobicart helpt je daarbij. Een Mobicart is een gewone buggy die aan een lage prijs ter beschikking wordt gesteld. Zo kan vrijwel iedereen 9 of 18 holes spelen, zowel bij de eigen club als op verplaatsing.

Mobicart is een nieuwe vzw die is opgericht door vijf mensen met een groot golfhart, met als doel om mindervalide golfers in staat te stellen te blijven golfen.

De vereniging stelt buggy’s ter beschikking aan golfclubs die worden ingezet voor minder mobiele spelers en G-golfers, zowel voor eigen leden als voor greenfee spelers.
Zo kan iedereen met een beperking als gevolg van een operatie, leeftijd of een fysieke handicap blijven golfen spelen. Ook wie tijdelijk mindervalide is, kan gebruik maken van de diensten van Mobicart.

De persoonlijke registratie kost jaarlijks € 50 en het gebruik van een buggy kan op de deelnemende golfclubs tegen een gereduceerd tarief (zie tarieven).

G-golfers

De Mobicart is er ook voor G-golfers. Golf is de meest beoefende balsport ter wereld, die je hoofd vrijmaakt en je laat herbronnen in de natuur, ver van alle stress. Voor mensen met een beperking vormt de mobiliteit vaak het probleem. 10 km stappen ligt voor velen niet voor de hand. Een Mobicart lost dit probleem op en brengt de golfsport ook binnen het bereik van mensen met een handicap.

Paramotion G-golf project

Mobicart VZW maakt samen met Golf Vlaanderen dankzij dit project de golfsport ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en personen die niet meer zelfstandig kunnen rechtop staan of stappen. Met de Paragolfer elektrische golfrolstoel kunnen deze mensen alsnog leren golfen en de golfbaan op. Op dit moment zijn er maar drie Paragolfer rolstoelen in heel Vlaanderen. Dankzij uw steun hopen wij er daar binnenkort drie of vier aan toe te kunnen voegen. For G-Golf!

Lees alles over dit project op www.paramotiongolf.be

Vzw

De vzw Mobicart wordt in functie van de doelstelling financieel ondersteund door Golf Vlaanderen. Als structuur heeft de vzw een dagelijks bestuur voor het aansturen van het zakelijk gebeuren. De adviesraad garandeert de ideologische werking. In de adviesraad zetelen naast het bestuur ook een VVG-vertegenwoordiger en een medicus.

TARIEVEN

Onze VZW plaatst buggy’s bij geïnteresseerde golfclubs of huurt één of meer buggy’s van de golfclub zelf. Voor een jaarlijkse bijdrage van € 50 ontvangt de GBGF/NGF geregistreerde golfspeler, na goedgekeurde inschrijving, een lidkaart, de zogenaamde Mobi-pas.

Hiermee kan je bij de aangesloten clubs een buggy reserveren.
15 euro voor 18 holes en 10 euro voor 9 holes, ongeacht of deze door één of twee personen wordt gebruikt. Dit tarief geldt op Millennium, Keerbergen Golf Club, Wellington Golf, Ieper Open Golf, Cleydael Golf, Drie Eycken, Rinkven Golf & Country club, Royal Latem Golf Club, De Kempense Golf Club en Golfclub Witbos, Bossenstein Golf & Polo Club, Brasschaat Open Golf & Country Club, Golf Ter Hille, Golf Puyenbroeck, Royal Antwerp Golf Club en Lilse Golf & Country.
Het geldende tarief is altijd exclusief de greenfee.

Een Mobi-pas geldt voor een jaar en kan worden verlengd. De kaart staat op naam en draagt een pasfoto.

 

LID WORDEN

 • Download het formulier voor medisch attest en laat het invullen door uw huisarts, specialist of onze medisch adviseur dr. J. Nuijten.
 • Stuur nadien een e-mail naar mobi@mobicart.be met volgende gegevens:
  – het ingevulde medisch attest
  – een recente pasfoto
  – naam + voornaam
  – geboortedatum
  – adres
  – federaal nummer
  – homeclub
 • Na bevestiging van Mobicart maakt u het bedrag van 50 euro over aan Mobicart vzw.
  U ontvangt nadien uw Mobi-pas thuis per post.

NB. Vergeet niet uw home club in te lichten over uw Mobicart registratie

 

CONTACT

Secretariaat:

Mobicart vzw
Akkerstraat 51
2370 Arendonk

Guido: +32 (0)472 40 19 90

e-mail: mobi@mobicart.be.