Inschrijvingskalender 2024

Deelname reglement G-golf / Paragolf : klik hier

Samen zijn we sterk … steek de handen samen en steun elkaar.

In 2024 start Capa4you in samenwerking met Doof Vlaanderen en Dovensport Vlaanderen en de Nationale Loterij de campagne Samen zijn we sterk … Steek de handen samen en steun elkaar.

Deze Campagne is bedoeld om mensen te helpen en te steunen. Mensen met een beperking te laten aanvaarden in de maatschappij.

Dat kan enkel als we allemaal samenwerken en elkaar steunen en elkaar met gelijke kansen accepteren.

Steun jij deze campagne ook ? deel dan de video of de affiche en maak je mee sterk.

G-GOLF MINDED label 2024

Dit jaar is Capa4you gestart met het uitdelen van de G-GOLF MINDED label. Dit label kunnen de golfclubs verdienen door hun inzet en medewerking te verlenen aan mensen met een beperking.

Wil jij ook graag als golfclub zo een label verdienen ?

Stuur dan een mailtje naar Capa4you met de uitleg waarom jullie ook het label verdienen en wat jullie doen voor mensen met een beperking.

De drie Golfclubs die het label al verdiend hebben zijn : Royal Keerbergen Golf ClubGolfclub WitbosWellington golf Oostende
Dit jaar zal nog een vierde golfclub het label krijgen maar daar hoor je later van in het seizoen.

Trotse winnaar van de FORTUNA AWARD 2023 van de Nationale Loterij tijdens de Nacht van het Geluk 2023

De Nationale Loterij zet elk jaar maatschappelijke organisaties in de bloemetjes met ‘De Nacht van het Geluk’

De Nationale Loterij brengt die avond alle partnerorganisaties samen. Het is een unieke manier voor ‘goede doelen’ organisaties om ekaar te ontmoeten en op een informele manier kennis uit te wisselen over de diverse noden in de samenleving.

De diversiteit aan gesteunde en gesponsorde organisaties door de Nationale Loterij is zeer groot en daar zijn we samen met onze spelers ook heel trots op. 

Net omdat onze spelersgroep zo groot en verscheiden is, is het belangrijk dat elk van onze spelers zich kan vinden in een organisatie of project dat dankzij hen steun krijgt van de Nationale Loterij. 

Bekijk alle sfeerbeelden hier

Officiële Persvoorstelling van de Capa4you G-golf / Paragolf Trophy 2024

Zaterdag 09 maart 2024 werd de officiële kalender 2024 voorgesteld tijdens de Persvoorstelling.

Een mooie informatieve avond en dit allemaal in het mooie clubhouse van Royal Keerbergen Golfclub.

 

Capa4you opende de avond met een terugblik naar 18 oktober waar zij de FORTUNA AWARD 2023 in ontvangst hebben genomen en zetten tevens ook de drie winnaars in de picture die het G-golf MINDED label 2024 hebben verdiend.

Het programma van die avond was al volgt :

Thijs Berben (voorzitter Royal Keerbergen Golf)

G-sport Vlaanderen vertegenwoordigd door Steven van Beylen (directeur)

Doof Vlaanderen-Dovensport Vlaanderen vertegenwoordigd door Pascal Mollet

Erwin van Damme revalidatiearts van UZ Turnhout.

Onze sponsor mogen we zeker niet vergeten en zijn ook in de bloementjes gezet.

Als laatste werd de officiële kalender 2024 voorgesteld.

 

Met dank aan alle medewerkers en golfclubs.

Bekijk alle sfeerbeelden hier

En jij, waar word jij gelukkig van bij sport en beweging? Deel het via #GelukkigSporten of op gelukkigsporten.be

78% van de G-sporters in Vlaanderen sport en beweegt in de eerste plaats omdat het plezant is. En dat geldt voor de meeste sporters, toch? Vanaf 20 maart, de Internationale dag van Geluk, roepen G-sporters en hun entourage jou op, om net als hen jouw sportieve gelukjes in de kijker te zetten. Deel je gelukkige sportmomenten via #GelukkigSporten of op gelukkigsporten.be!

Deel hier jouw sportgel

Op 10 maart 1978 werd Dovensport Vlaanderen opgericht om te voldoen aan de splitsing van de bevoegdheden om federaal vlak naar de gewesten in Vlaanderen en Wallonië.

In 1989 werd de benaming van onze federatie gewijzigd naar de Vlaamse Dovensport Bond of wel beter gekend als de VDSB!

Later vanaf 2014 werd de federatie herbenoemd als Dovensport Vlaanderen vzw tot wat het de dag van vandaag is…

De heren Henri Goossens, Boudewijn De Roose, Herman Claeys, Ivan De Roose en Emmanuel Rossel waren de stichters van de “Nederlandstalige Doven Sportbond“. Deze sportfederatie is de koepelfederatie van alle aangesloten Vlaamse dovensportclubs. De Algemene Vergadering is bijgevolg samengesteld uit 2 leden per aangesloten club.

Bestuur DSV (2017-2021) bestaat uit:
– Voorzitter : Jan Van den Braembussche
– Schatbewaarder : Bernadette Baelde
– Bestuursleden : Lieven Kind, Liisa Halonen (vanaf 2020) en Stéphane Pinardon (vanaf aug 2021)
– Adviseur : Jarno Stappers

Dovensport Vlaanderen en Ligue Sportive Francophone des Sourds (LSFS) maken deel uit van het BDC (Belgian Deafsport Committee) om de Dovensport in België breed te promoten binnen de Dovengemeenschap.

Onze missie

Doof Vlaanderen streeft naar gelijkwaardigheid, emancipatie en ontplooiing van dove personen en hun taal, de Vlaamse Gebarentaal, in de samenleving.

  • Daarom komt Doof Vlaanderen op voor de eigenheid, rechten en het welzijn van dove personen in alle aspecten van het dagelijks leven;Dove mensen behoren binnen de maatschappij tot de groep van personen met een handicap en zijn tegelijk leden van een minderheidsgroep met een eigen taal, de Vlaamse Gebarentaal, en cultuur. Dove mensen willen integreren in de maatschappij met behoud van hun eigenheid, hun taal en hun verbondenheid met de Dovengemeenschap.
  • Daarom ondersteunt Doof Vlaanderen vzw de ledenwerking van verschillende lokale verenigingen voor doven in Vlaanderen;Doof Vlaanderen werkt voor de Vlaamse Dovengemeenschap, die gedefinieerd kan worden als een netwerk van dove mensen en hun verenigingen, dat zich vertakt over heel Vlaanderen. Het merendeel van deze dove mensen hebben de Vlaamse Gebarentaal als moedertaal en/of eerste/tweede taal.
  • Daarom informeert en sensibiliseert Doof Vlaanderen de maatschappij door het doof-zijn vanuit sociaal en cultureel-linguïstisch perspectief te benaderen.Vanuit het cultureel-linguïstische perspectief op doof-zijn wordt de talige en culturele eigenheid van de dove gebarentaligen benadrukt. Doof Vlaanderen wil dat perspectief uitdragen en de maatschappij hier bewust van maken. Daarom bieden we informatie, vorming, begeleiding en cursussen aan.

Link : https://www.doof.vlaanderen/

Rugklachten en golf

 

Rugpijn is een van de meest voorkomende lichamelijke klachten bij golfers.  Dat is weinig verschillend met niet golfers.

Steeds geconfronteerd worden met rugklachten is vaak een reden om te stoppen met golf. In de meeste gevallen is dit niet nodig.  Diverse maatregelen kunnen verschil maken en dat hoeft niet noodzakelijk een medische ingreep of behandeling te zijn. Aanpassen van je golfswing, specifieke oefeningen en gepaste golfuitrusting kunnen helpen je sport verder te zetten.

Het positieve gezondheidseffect van golf is  groot.  Veel lichaamsbeweging, een mentale challenge en  sociale interactie zijn eigenschappen van het golfspel die bijdragen bij aan levenskwaliteit en algemene gezondheid. Bovendien is golf tot op hoge leeftijd mogelijk.

Als golfliefhebber weet je wat de sport en alles wat erbij hoort, voor jou  betekent.  Heb je rugpijn. Laat je dan niet te snel stoppen en vraag op zijn minst gespecialiseerd advies. Je golfpro, arts, kinesitherapeut, golffitter of fitnesstrainer, allen kunnen ze een bijdrage leveren om je  verder te laten golfen ondanks rugklachten.

meer info over Spin4G : http://www.spine4g.be/

WIE KAN DEELNEMEN AAN DE TROPHY ?

Iedereen die aangesloten is bij GV of AFGOLF met een geldige federatiekaart en max. speel HCP 45

 

WELKE BEPERKINGEN KUNNEN DEELNEMEN ?

Jongeren en volwassenen met

Autisme –  Fysieke beperking – Chronische aandoening

Auditieve beperking –  Psychische kwetsbaarheid

Verstandelijke beperking

 

HOE INSCHRIJVEN ?

Bezorg ons een officieel medisch attest van je behandelende arts.

Bij het ontvangen van je medisch attest ben je toegelaten

om deel te nemen aan de wedstrijden.

 

U kan ons schriftelijk bereiken via capa4you@gmail.com voor meer informatie.

 

Vind hier de lijst van beperkingen : klik hier